Prins Clausbrug: Het paradepaardje van Dordrecht

Prins Clausbrug: Het paradepaardje van Dordrecht

De Prins Clausbrug, een nieuwe fiets-voetgangersbrug, verbindt de nieuwe woonwijk Stadswerven met de historische binnenstad van Dordrecht. De brug is met zijn 120 meter lengte en 1.000 ton gewicht niet alleen groot van formaat, maar vormt ook een innovatieve en complexe opdracht die het technisch vernuft van ASK Romein onderstreept. Samen met architect René van Zuuk en bouwpartner Dura Vermeer zetten we een knap staaltje vakmanschap neer.

Het openen en sluiten van de basculebrug met zijn 30 meter hoge draaibare ballastmast is een waar spektakel. De mast beweegt bij opening naar de val toe om op 85 graden samen tot stilstand te komen. Bij sluiting blijft de ballastmast de eerste 45 graden van de beweging bij de val om zich daarna sierlijk op te richten. Kan je je er geen beeld bij vormen? Geen zorgen! In onderstaand filmpje kan je zien hoe de brug opent en sluit.


🎬 René van Zuuk

Heb je nog een minuutje… of vijf? 😎 We publiceerden in het vakblad Bouwen met Staal samen met René van Zuuk en Dura Vermeer een uitgebreid artikel over het ontwerp, de samenstelling en de uitvoering van de Prins Clausbrug.


TERUG


blank

MEER NIEUWS

Time spent learning is never a waste!

17-06-2022 | Time spent learning is never a waste!

Onze collega’s van ASK Romein Bouw volgden een cursus ‘Effectief Werken’. Als voorbereiding werd hen …

Project ✔💚  Prologis Park Botlek Rotterdam

14-06-2022 | Project ✔💚 Prologis Park Botlek Rotterdam

Haven- en industriegebied de Botlek is één van de drie belangrijkste distributieparken binnen de haven van…

ASK Romein @ Spa Francorchamps!

10-06-2022 | ASK Romein @ Spa Francorchamps!

Spa Francorchamps maakt zich klaar voor de toekomst. Dankzij twee nieuwe tribunes waaraan wij met grote trots ons steent…Op 11 april 2023 zijn ASK Romein International B.V. en ASK Romein Holding B.V. en haar 100% (Nederlandse) deelnemingen failliet verklaard.
Meer informatie en updates over deze faillissementen vindt u hier